Publică un anunț
piatasud.md

Lumina se ieftinește cu câțiva bănuți

Lumina se ieftinește cu câțiva bănuți

Energia electrică se ieftinește cu câțiva bănuți. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a examinat demersurile furnizorilor, care au cerut majorarea tarifelor. Reglementatorul a decis dimpotrivă, să ieftinească lumina, însă doar cu câțiva bănuți, transmite IPN.

Consumatorii casnici deserviți de „Premier Energy” urmează achite un tarif de 2,34 lei/kWh (fără TVA). În prezent, consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune plătesc 2,39 lei/kWh (fără TVA). În demersul său, „Premier Energy” a cerut stabilirea tarifului de 2,77 lei/kWh.

Consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune urmează să achite 1,87 lei/kWh (fără TVA), în comparație cu tariful actual de 1,90 lei/kWh. Pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de înaltă tensiune, ANRE a aprobat un tarif de 1,68 lei/kWh. , în comparație 1,71 lei/kWh (fără TVA) în prezent.

O situația similară este și în cazul SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (consumatori casnici), ANRE a aprobat un tarif de 2,84 lei/kWh. Furnizorul ceruse un tarif de 3,01 lei/kWh, comparativ cu 2,88 lei/kWh (fără TVA) în prezent.

Ăentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune, ANRE a aprobat un tarif de 1,90 lei/kWh, în comparație cu 1,97 lei/kWh (fără TVA) în prezent.

Noile tarife la energia electrică intră în vigoare la data publicării hotărârii ANRE în Monitorul Oficial.

Ultima dată tarifele la lumină au fost ajustate pe 10 noiembrie 2023.

Articole similare