Publică un anunț
piatasud.md

Mai multe categorii de cetățeni vor beneficia de suport financiar în sumă de până la 5 000 de lei

Mai multe categorii de cetățeni vor beneficia de suport financiar în sumă de până la 5 000 de lei

Mai multe categorii de cetățeni vor beneficia de suport financiar în sumă de până la 5 000 de lei (aproximativ 250 de euro). Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat astăzi cinci măsuri suplimentare de suport în perioada rece a anului, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, oficialul a subliniat că realizarea măsurilor este posibilă datorită suportului financiar al partenerilor de dezvoltare. Banii vor fi acordați în luna decembrie sau ianuarie. Toate datele ce vizează beneficiarii sunt incluse în sistem și nu este nevoie ca aceștia să depună cereri pentru a primi suportul financiar.

„Vom oferi o plată unică în sumă de 3 000 de lei pentru 56 236 de pensionari care s-au născut înainte de anul 1945, s-au pensionat până în anul 1999 și au o pensie mai mică de 3 000 de lei. Totodată, vom acorda o plată unică de 5 000 de lei pentru 3 019 familii care au la îngrijire sau supraveghere copii cu dizabilități severe. A treia plată unică de 5 000 de lei va fi acordată unui număr de 7 195 de familii cu persoane cu dizabilități încadrate în serviciul de asistență personală. La fel, 5 000 de lei vor fi oferiți pentru 1 261 de femei însărcinate sau care alăptează copii de la 0 la 13 luni și sunt beneficiare de ajutor social. De asemenea, vom acorda un spor unic pentru toți angajații din sistemul de asistență socială din țara noastră – 9 751 de angajați. Toate aceste măsuri sunt realizate cu sprijinul partenerilor Guvernului. Vă mulțumim pentru suportul acordat celor mai vulnerabili cetățeni”, a afirmat Alexei Buzu.

În cadrul programului va fi acordat ajutor financiar pentru aproximativ 68 mii de cetățeni. Măsura are un buget de 226 mln de lei. Totodată, programul destinat asistenților sociali are un buget de 51 milioane de lei.  

Articole similare