Publică un anunț
piatasud.md

Mai mulți membri a celebrei trupe Bi-2 au solicitat cetățenia Republicii Moldova

Mai mulți membri a celebrei trupe Bi-2 au solicitat cetățenia Republicii Moldova

Mai mulți membri ai trupei Bi-2, alături de familiile lor, au depus cereri de obținere a cetățeniei Republicii Moldova, potrivit declarației șefului administrației prezidențiale, Adrian Băluțel. Numele membrilor nu au fost dezvăluite.

”Astăzi, mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere. Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea”, a scris Adrian Băluțel.

Represiunile împotriva trupei Bi-2 au început după ce membrii săi și-au exprimat public opoziția față de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Muzicienii se numără printre cei mai populari și apreciați artiști din Europa de Est, iar muzica lor este apreciată de tineri și bătrâni deopotrivă; în Moldova, creația trupei este apreciată de generații întregi.

”Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”. În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a scris șeful administrației prezidențiale.

Articole similare