Publică un anunț
piatasud.md

Mașinile cu numere ucrainene nu vor mai beneficia de excepții!Începând cu 10 ianuarie sunt obligați să procure vinieta

Mașinile cu numere ucrainene nu vor mai beneficia de excepții!Începând cu 10 ianuarie sunt obligați să procure vinieta

Începând cu 10 ianuarie, șoferii care au mașini cu numere ucrainene și circulă prin Moldova, trebuie să dețină vinietă. O decizie corespunzătoare a fost emisă de Comisia Situații Excepționale pe 22 decembrie și intrat în vigoare pe 10 ianuarie.

După izbucnirea războiului, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că posesorii vehiculelor neînmatriculate în Republica Moldova, care intră pe teritoriul țării noastre sau care îl tranzitează dinspre Ucraina nu erau subiecții impunerii taxei pentru folosirea drumurilor, în perioada stării de urgență.

Măsura a fost abrogată în decembrie 2022. Așadar, pentru neachitare se prevede amendă, iar Poliția de Frontieră nu va permite ieșirea din țară a vehiculelor, până nu vor prezenta dovada plăților.

Vinieta este taxa pentru folosirea drumurilor. Pentru 180 de zile, la prima intrare în țară, taxa constituie 85 de euro, iar pentru următoarele perioade consecutive sau incomplete de 180 de zile se alege opțiunea „peste 180 de zile” și se achită obligatoriu taxa de 180 de euro.

Articole similare