Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: În funcția de viceprimar trebuie să fie o persoană care să aibă plăcerea și dorința de a lucra pentru oraș

Nicolae Dandiș: În funcția de viceprimar trebuie să fie o persoană care să aibă plăcerea și dorința de a lucra pentru oraș

Despre aceasta am discutat cu primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș în emisiunea inDIRECT.La data de 12 martie a avut loc ședința ordinară a CM. În cadrul acestea s-au discutat mai multe subiecte e importanță majoră pentru oraș.

”Cel mai important a fost proiectul de decizii privind repartizarea soldului disponibil, alocarea mai multor mijloace financiare pentru diferite proiecte și necesități cum ar fi reparația mai multor școli și grupurile sanitare a tuturor grădiniților din municipiul Cahul. Au fost mai multe puncte ce au acoperit o gamă largă de necesități complementare la decizia de aprobare a bugetului pentru acest an”, ne-a declarat Nicolae Dandiș.

Deasemenea edilul a menționat că în ședința CM  la 2 societăți pe acțiuni au fost create consilii de administrație, respectiv și organe de conducere a acestora fiind foarte importante pentru ca consilierii să intre în esență pentru a permite  dezvoltarea acestor instituții prin diferite decizii și hotărâri la nivel local.

Un alt proiect pe ordinea de zi a fost alegerea viceprimarului, în cazul dat primarul a înaintat-o pe Stela Bădin, consilier municipal dar nu a întrunit numărul necesar de voturi.

”Alegerea unui viceprimar a municipiului nu a întrunit un număr necesar de voturi de aceea va urma să fie examinată la o ședință ulterioară, și voi rămâne la aceiași propunere.Nu este o funcție oricare în aparatul primăriei, este o funcție la care va fi o persoană aleasă de consiliu, deci cei care l-au votat pe primar transmit in acest fel și puterea inclusiv și a acestei persoane. Este important să fie agreat și de primar, desigur și oamenii trebuie să aibă dorința și plăcerea de a lucra pentru oraș”, ne-a declarat primarul municipiului Cahul.

Emisiunea integral o puteți urmări mai jos:

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare