Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: „Vă îndemn la pace în primul rând pace între noi”

Nicolae Dandiș: „Vă îndemn la pace în primul rând pace între noi”

Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a susținut un discurs emoționant în cadrul ceremoniei de comemorare a celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, care a avut loc la Memorialul Focul Veșnic din oraș.

În cadrul discursului, edilul a subliniat importanța de a păstra vie memoria celor care și-au sacrificat viața pentru a aduce pace pe continentul european.

„În fiecare an, la 9 mai, venim aici la Memorialul Focul Veșnic pentru a-i comemora pe cei care au căzut în cel de-al Doilea Război Mondial. Din păcate, din an în an, tot mai puțini sunt cei care au fost contemporani sau martori ai acestei tragedii, iar astăzi, mai ales generațiile mai tinere, au datoria de a-i păstra în memorie și de a păstra pacea”, a declarat primarul.

Primarul a făcut, de asemenea, referire la semnificația zilei de 9 mai, subliniind că aceasta reprezintă o comemorare a victoriei asupra nazismului și că este un simbol al păcii și prosperității pentru Europa.

„Când vorbim că vrem să fim în Uniunea Europeană, vorbim despre faptul că vrem să fim protejați de război sau orice tragedie care se poate năpusti asupra noastră. Vă îndemn la pace nu numai între state ci și între noi. Nimeni nu spune să renunțăm la istorie. Vă îndemn să păstrați vii în memoria voastră aceste lucruri și să facem tot posibilul ca să nu admitem divizarea în societate”, a afirmat edilul.

Primarul a încheiat discursul cu un apel la unitate și pace în rândul al cetățenilor, subliniind că aceasta este singura cale pentru a construi un viitor prosper pentru Cahul și pentru întreaga țară.

Articole similare