Publică un anunț
piatasud.md

O cetățeană a Ucrainei ar fi trecut ilegal frontiera de stat. Aceasta se află în custodia oamenilor legii

O cetățeană a Ucrainei ar fi trecut ilegal frontiera de stat. Aceasta se află în custodia oamenilor legii

Ofițerii Biroului Migrație și Azil al MAI au depistat pe teritoriul unui raion din regiunea de sud, o femeie în vârsta de 34 ani, originara din Ucraina, fără acte de identitate.

Investigațiile efectuate au stabilit că aceasta a intrat pe teritoriul Republicii Moldova ilegal, eludând punctul de trecere al frontierei de stat.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Totodată, in privința străinei a fost dispusă măsura returnării de pe teritoriul Republicii Moldova, cu instituirea interdicției de intrare pe o perioadă de 5 ani.

La demersul Biroului, instanța de judecată a dispus luarea în custodie publică a acesteia cu plasarea in Centrul de plasament temporar al străinilor. Dacă se va dovedi vinovăţia, femeia riscă amendă în mărime de până la 750 unități convenționale, sau închisoare de până la 2 ani.

Reprezentanții Biroului Migrație și Azil îndeamnă cetățenii să sesizeze o şedere ilegală a străinilor pe întreg teritoriul țării la numerele de telefon:

Regiunea Sud: 0299-47215, 078740962

Articole similare