Publică un anunț
piatasud.md

O moldoveancă a fost amendată cu 25.000 de lei pentru instigare la ură față de ucraineni

O moldoveancă a fost amendată cu 25.000 de lei pentru instigare la ură față de ucraineni
© LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 28: In this photo illustration, a TikTok logo is displayed on an iPhone on February 28, 2023 in London, England. This week, the US government and European Union's parliament have announced bans on installing the popular social media app on staff devices. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

O femeie în vârstă de 30 de ani a primit o amendă în valoare de 25.000 de lei după ce a postat un videoclip pe platforma „Tik Tok”, în care a adresat cuvinte ofensatoare către poporul ucrainean.

În înregistrare, ea a declarat că ucrainenii ar fi trebuit să fie lichidați în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, că copiii lor ar trebui să moară de mici, și a exprimat dorința ca întreaga națiune să fie distrusă. În timpul discursului, femeia purta un chipiu militar de ofițer sovietic. În data de 22 mai 2022, când aceasta se afla în vizită la niște cunoștințe din raionul Sîngerei. În videoclip, ea i-a numit pe ucraineni „fasciști” și a sugerat că țara „moare” din cauza lor.

Procuratura menționează:

Conform învinuirii înaintate de către procurori, inculpata, la data de 22 mai 2022, fiind în vizită la niște cunoștințe din raionul Sîngerei, a difuzat în regim on line, prin intermediului rețelelor de socializare „Tik Tok” o înregistrare video, în timp ce avea pe cap un chipiu militar de ofițer sovietic, unde s-a adresat public, către reprezentanții poporului ucrainean, că ar fi trebuit să fie lichidați de pe timpul celui de-al doilea război mondial, să moară copiii de mici și în general toată națiunea să fie distrusă. I-a numit „fasciști”, precum și că țara „moare” din cauza prezenței lor, adică a manifestat acțiuni intenționate prin îndemnurile publice, îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii și dezbinării naționale, în vederea provocării stării de animozitate, spre înjosirea onoarei și demnității naționale a poporului ucrainean. 

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Articole similare