Publică un anunț
piatasud.md

O nouă ”tendință urbană” la Chișinău. Case peste blocuri de locuit

O nouă ”tendință urbană” la Chișinău. Case peste blocuri de locuit

O construcție neobișnuită a apărut în Chișinău pe acoperișul unui bloc. Este vorba de o casă cu două nivele în adevăratul sens al cuvântului, potrivit imaginilor surprinse de un internaut.

Din imaginea video se observă ca imobilul are și gard, dar și o anexă. „Bijuteria arhitecturală” a fost construită pe un bloc din sectorul Botanica, strada Tudor Strișcă.

@dumitrufocsa

♬ оригинальный звук – Dumitru Focșa

Specialiștii imobiliari susțin că în ultimele trei decenii, micile blocuri din Chișinău (hrușciovci n.a) au fost încadrate de construcții adiacente, iar curțile interne au devenit adevărate oaze rurale, cu ogrăzi tipice și foișoare, în detrimentul spațiilor publice. Fenomenul a ajuns la punctul în care, pentru a face față costurilor tot mai ridicate ale extinderii orizontale, locuitorii s-au orientat către extinderea pe verticală, transmite bani.md

„Astfel, pe acoperișurile blocurilor au început să apară case de la țară. Acestea nu sunt simple mansardări, ci adevărate locuințe cu curți și grădini, recreând atmosfera rurală în mijlocul orașului. Această tendință nouă și neașteptată a provocat o revoluție în peisajul urban și arhitectural al Chișinăului, atrăgând atenția asupra impactului transformărilor sociale și economice din ultimele decenii”, constată specialiștii.

Articole similare