Publică un anunț
piatasud.md

Opt vânători, reținuți de Direcția Regională Sud în timp ce vânau ilegal mistreți /VIDEO

Opt vânători, reținuți de Direcția Regională Sud în timp ce vânau ilegal mistreți /VIDEO

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD documentează mai mulți vânători, originari din orașul Cahul, satele Cucoara și Chircani, fiind suspectați de braconaj cinegetic. Deși aveau avizarea pentru vânătoare de vulpi, au fost depistați în timp ce împușcau mistreți. Mai mult că fiind conștienți de fapta ilegală comisă au încercat să fugă de la fața locului.

În dimineața zilei de ieri, opt conaționali s-au prezentat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Gotești pentru a primi accesul în zona de frontieră cu scopul de a vâna vulpi. Două ore mai târziu, cu ajutorul Complexului Mobil de Observare și Detecție (CMOD),  patrula mobilă a Sectorului  a observat două autoturisme și un grup de persoane cu arme de vânătoare care împușcau, țintind spre o turmă de mistreți. Operativ, a fost alertată grupa de intervenție care s-a și deplasat în regiune pentru verificările de rigoare. La fața locului,  polițiștii de frontietră au depistat cinci porci împușcați și mai multe tuburi-cartușe, calibrul 12 mm, împrăștiate pe câmp.

Până la venirea patrulei pe câmp, făptașii au reușit să fugă cu gândul că nu vor fi prinși. La scurt timp, vânătorii au fost identificați, însă inițial aceștia nu au cooperat cu polițiștii de frontieră, creând un adevărat raliu în zona de frontieră. În cele din urmă persoanele au fost reținute și conduse la sediul Direcției regionale Sud pentru a fi audiate.

Totodată, despre acest caz au fost sesizați reprezentanții Agenției Naționale în Sănătate Publică (ANSA), care vor efectua expertiza medico-sanitară.  Armele de vânătoare ale bănuiților au fost ridicate pentru a fi supuse examinării balistice, iar mijloacele de tansport au fost indisponibilizate până la luarea unei decizii.

În continuare cazul este documentat de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD.

Articole similare