Publică un anunț
piatasud.md

Patru acte cu semne de falsificare, depistate la PTF Cahul //FOTO

Patru acte cu semne de falsificare, depistate la PTF Cahul //FOTO

Polițiștii de frontieră din PTF Cahul au identificat la doi conducători auto mai multe documente falsificate. Unul dintre șoferi circula în baza unui permis de conducere contrafăcut, iar altul presta servicii de curierat, fiind depistate trei cărți de identitate românești cu semne de falsificare.

Ambele incidente au fost consemnate sâmbătă, 15 mai, pe direcția de ieșire din Republica Moldova.

În primul caz este documentat un locuitor al orașului Taraclia, în vârstă de 34 de ani, care s-a prezentat la volanul unui autoturism de model Mercedes 313, cu numere de înmatriculare bulgărești. La verificarea actelor de însoțire, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, eliberat de autoritățile naționale pe numele conducătorului auto, prezenta indici de falsificare. Acest fapt a fost confirmat după cercetarea adițională a actului cu tehnica specială din dotare. Despre cele depistate, tânărul nu a putut oferi un răspuns clar, declarând în cele din urmă că nu cunoaște. 

Persoana a fost înlăturată de la conducerea autoturismului, continuându-și călătoria în calitate de pasager.

La scurt timp, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a apropiat un microbuz de rută ocazională Moldova-Germania. Șoferul a fost legitimat ca cetățean moldovean, în vârstă de 36 de ani, originar din raionul Comrat. În baza informației operative, mijlocul de transport și pasagerii au fost supuși unui control suplimentar.

Ca rezultat, polițiștii de frontieră au observat un colet suspect, fiind luată decizia examinării acestuia.  Au fost depistate trei cărți de identitate românești care din primele cercetări s-au dovedit a fi falsificate. La audieri, șoferul a relatat că un conațional i-ar fi dat coletul pentru a-l transmite altei persoane din România, despre conținutul acestuia nu știa.

Toate actele cu premise de falsificare au fost ridicate și urmează a fi supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Articole similare