Publică un anunț
piatasud.md

Permisele de conducere din Republica Moldova vor fi valabile și în Germania

Permisele de conducere din Republica Moldova vor fi valabile și în Germania

Permisele de conducere din Republica Moldova vor fi recunoscute și în Germania. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi de Ministerul de Interne de la Chișinău. 

În acest sens, astăzi la Berlin, a fost semnată Declarația comună de intenție între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transport al Germaniei, privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere.

Astfel, permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova și Germaniei vor putea fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state, cu acceptarea examenului teoretic, urmând ca examenul practic să fie susținut în mod obligatoriu. La cererea autorităților, va fi nevoie de prezentat și un certificat medical de specialitate, care să confirme aptitudinile fizice și mentale.

Totodată, conform Declarației, vor fi supuse transcrierii permisele de conducere deținute de persoanele care au reședința obișnuită pe teritoriul Germaniei (cel puțin 185 de zile pe an) pentru categoriile A1, A2, A, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D și DE. De asemenea, titularul permisului de conducere care urmează a fi convertit, va fi nevoit să suporte taxele interne stabilite de autorități.

Articole similare