Publică un anunț
piatasud.md

Peste 47 de mii de persoane în vârstă au primit sprijin financiar pentru a face față sezonului rece al anului

Peste 47 de mii de persoane în vârstă au primit sprijin financiar pentru a face față sezonului rece al anului

Un număr de 47,083 de persoane vârstnice, născute înainte de anul 1945 și cu o pensie sub 3000 de lei, au beneficiat de ajutorul financiar unic în valoare de 3000 de lei, inclus în pachetul suplimentar de sprijin acordat populației vulnerabile în perioada rece a anului.

Transferul în numerar se efectuează de Programul Alimentar Mondial, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024, iar persoanele eligibile sunt notificate prin intermediul SMS că banii sunt disponibili pentru a fi ridicați de la oficiile poștale.

Inițiativa, lansată la sfârșitul anului trecut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Organizația Internațională pentru Migrație și Programul Alimentar Mondial, are drept scop să compenseze necesitățile acute ale populației vulnerabile în perioada rece a anului, prin acordarea unei plăți unice de 3000 lei sau 5000 lei, în funcție de categorie.

De plata unică în numerar vor beneficia în total 67 711 de cetățeni, din patru categorii vulnerabile: pensionarii născuți până în 1945 și care au pensia mai mică de 3000 lei; familiile care au la îngrijire și supraveghere copii cu dizabilități severe; familiile cu persoane cu dizabilități încadrate în Serviciul social ,,Asistență personală”; mamele care alăptează, cu cel puțin un copil în vârstă de 0-13 luni și care fac parte din familiile beneficiare de ajutor social din luna octombrie 2023. Bugetul total pentru aceste măsuri de suport este de 226 de milioane de lei.

Articole similare