Publică un anunț
piatasud.md

Peste 54 000 de țigarete, tăinuite în tavanul unui autocar de rută la PTF Cahul //VIDEO

Peste 54 000 de țigarete, tăinuite în tavanul unui autocar de rută la PTF Cahul //VIDEO

Angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal, asistați de patrupezii Vămii – Gina și Dona, au contracarat o tentativă de scoatere ilegală din țară a peste 54 mii de țigarete nedeclarate, destinate comercializării ilicite în UE. Bunurile erau tăinuite în locuri special amenajate în tavanul unui autocar ce se deplasa spre Italia.

Cazul a fost înregistrat astăzi, 19 august a.c., la ieșire din țară prin punctual de trecere a frontierei Cahul. În baza analizei de risc, echipa mixtă de control a supus autovehiculul unui control fizic minuțios, implicând și câinii de serviciu ai Serviciului Vamal. Câinii specializați în detecția produselor din tutun au semnalat, prin reacție, prezența țigărilor în autocar.

Ca urmare a demontării spațiilor special amenajate, din tavanul autocarului au fost extrase 54 600 de țigarete de diverse mărci, pe care conducătorul auto intenționa să le transporte în Uniunea Europeană prin eludarea controlului vamal.

În rezultat, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar autocarul indisponibilizat până la elucidarea tuturor circumstanțelor. În continuare, cazul este cercetat sub toate aspectele legale de către Serviciul Vamal.
 

Articole similare