Publică un anunț
piatasud.md

Peste trei mii de polițiști au asigurat ordinea publică de Paști

Peste trei mii de polițiști au asigurat ordinea publică de Paști

În perioada 1-3 mai curent, circa trei mii de polițiști, carabinieri și cursanți ai Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI s-au aflat la datorie pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în preajma lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu un flux mare de persoane.

În aceeași perioadă, Poliția a reacționat la 2888 de apeluri de urgență, zilnic intervenind la circa 960 de sesizări.

Dintre acestea, cele mai frecvente au fost solicitările privind situațiile de conflict, urmate de informații privind violența în familie, accidente rutiere și tulburarea liniștii și ordinii publice.

În perioada menționată au fost inițiate mai multe procese penale, dintre care două cazuri de vătămări corporale medii, 11 furturi din locuințe, patru răpiri de transport, cinci cazuri de violență în familie și trei cazuri de huliganism.

Totodată, mai mulți agenți de patrulare s-au aflat pe traseele din țară pentru monitorizarea traficului rutier, fluidizarea circulației și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, au fost elucidate și documentate 67 de cazuri de conducere a unității de transport în stare de ebrietate, ceea ce a dus la prevenirea unor tragedii în trafic.

În pofida recomandărilor înaintate, poliția a relevat 136 de încălcări a măsurilor de sănătatea publică, manifestate prin expunerea riscului cetățenilor, în special a copiilor, prin admiterea unui număr mare de persoane în biserici, atât în timpul slujbelor religioase, cât și în timpul sfințirii bucatelor pascale.

Articole similare