Publică un anunț
piatasud.md

Peste un milion de persoane au fost recenzate în trei săptămâni

Peste un milion de persoane au fost recenzate în trei săptămâni

În perioada 8-28 aprilie, în cadrul Recensământului populației și locuințelor, au fost recenzate circa 699 de mii de locuințe și circa 1 mln 013 mii de persoane. Datele au fost prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), transmite MOLDPRES. 

Potrivit sursei citate, numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită.

Totodată, BNS a prezentat și informații privind ponderea locuințelor recenzate în total locuințe estimate, în profil teritorial, potrivit datelor de la sfârșitul zilei de 28 aprilie 2024. 

”Îndemnăm populația să fie în continuare receptivă și deschisă de a participa la recensământ”, a precizat BNS. 

Recensământul populației și locuințelor a fost lansat pe 8 aprilie și se va desfășura până pe 7 iulie curent. În acest interval, circa 4 mii de recenzori, urmează să ajungă din casă în casă pentru a colecta date despre populație și caracteristicile ei, precum vârstă, sex, etnie, nivelul educației, ocupația etc., dar și locuințe și condițiile de trai, precum dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire ș.a. 

Recensământul se desfășoară o dată la zece ani, fiind o activitate de amploare națională care oferă tabloul demografic complet al țării. Datele colectate în urma recensământului vor oferi informații pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

Articole similare