Publică un anunț
piatasud.md

Poliţia din Moldova va începe utilizarea dronelor pentru monitorizarea traficului rutier

Poliţia din Moldova va începe utilizarea dronelor pentru monitorizarea traficului rutier

Noul şef al Inspectoratului General de Poliţie, Viorel Cernuţeanu, a ţinut ieri un briefing de presă în care a enumerat mai multe din planurile sale pentru instituţia pe care o conduce, declarând că e determinat să corecteze scăpările admise în ultima perioadă de poliţişti în mai multe situaţii rezonante din societate, transmite piataauto.md

Printre planurile anunţate sunt şi începerea utilizării dronelor de către poliţia din Moldova pentru monitorizarea traficului rutier.

La prima etapă, care a început chiar ieri, dronele nu vor fi utilizate pentru documentarea vitezei sau încălcărilor, pentru că încă nu sunt autorizate de lege să o facă. Vor fi folosite, însă, pentru monitorizarea traficului în intersecţiile aglomerate, pentru ca poliţiştii să aibă de la distanţă o imagine de ansamblu. Dar, întrucât în multe ţări europene dronele au fost deja legiferate şi pentru documentarea încălcărilor de trafic şi sunt folosite intens de poliţie, ne putem aştepta ca în câţiva ani acest lucru să se întâmple şi în Moldova.

Viorel Cernăuţeanu s-a referit şi la criticile aduse în ultima perioadă maşinilor de poliţie cu radar, care au fost surprinse prin livezi, ascunse după camioane sau în alte locuri bizare. Acesta a spus că a semnat chiar ieri o dispoziţie care interzice maşinilor de poliţie să fie plasate în ascunzişuri, fie că e vorba de tufişuri, fie că e vorba de alte locaţii bizare, stipulând totodată reguli clare şi instrucţiuni pentru plasarea acestora.