Publică un anunț
piatasud.md

Poliția va intensifica acțiunile de monitorizare privind respectarea restricțiilor de prevenire a virusului COVID-19

Poliția va intensifica acțiunile de monitorizare privind respectarea restricțiilor de prevenire a virusului COVID-19

Polițiștii vor patrula din nou în adiacentul piețelor comerciale în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări și vor interveni solicitând cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane pentru a preveni răspândirea COVID-19. Decizia a fost luată după ce Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a hotărât prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, în următoarea perioadă se va supraveghea și activitatea agenților economici și se va  interveni cu aplicarea amenzilor în cazul de nerespectare a măsurilor de restricție.

Conform surse citate, de la începutul anului curent, poliția a întocmit 3 522 de procese verbale, iar amenzile aplicate depășesc suma de 4 milioane de lei.

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie 2021. Astfel, începând cu 17 februarie 2021, se sistează activitatea centrelor comerciale la nivel național în zilele de sâmbăta și duminică. De asemenea, se restricționează, în perioada 17 februarie – 1 martie 2021 inclusiv, activitatea piețelor comerciale, care se va desfășura  doar în zilele de marți, joi și sâmbăta, cu excepția piețelor agricole.

Articole similare