Publică un anunț
piatasud.md

Reparația a 2 Oficii a Medicilor de Familie din raionul Cahul sunt monitorizate de societatea civilă

Reparația a 2 Oficii a Medicilor de Familie din raionul Cahul sunt monitorizate de societatea civilă

Lucrările de reparația a Oficiilor Medicilor de Familie Manta și Pelinei au ajuns în vizorul societății civile. 

Contractul de executare a lucrărilor are o valoare de peste 1 milion de lei fără TVA, și a fost încheiat cu o firmă din Cahul. 

În cadrul OMF Manta  ar urma să fie reparate birourile medicilor cu suprafața totală de 66,40 m2, cabinetul de vaccinări cu suprafața de 14,6 metri pătrați., dar și efectuarea lucrărilor d finisare exterioare a clădirii prin tencuirea a 90m2 și termoizolarea a 48 m2.    

Pentru lotul Lucrări de reparație la OMF s. Pelinei, sunt prevăzute lucrări de schimbare a ușilor cu suprafața totală de 3,4 m2; reparația capitală a pardoselilor și înlocuirea celor din lemn cu pardoseli din beton placate cu gresie, pe o suprafață de 20,4 m2; schimbarea acoperișului care are o suprafață de 296 m2 cu instalarea sistemelor de jgheaburi și burlane. 

Monitorizarea va fi desfășurată de membrii grupului de monitorizare creat de A.O. Centrul CONTACT-Cahul, în cadrul proiectului „Achiziții publice transparente”. Acest contract este unul dintre cele 4 achiziții publice monitorizate de grupul de monitorizare. 

„Am decis să asigurăm monitorizarea lucrărilor de construcții a 2 centre de sănătate pentru a urmări cum sunt investiți banii publici în asigurarea calității prestării serviciilor medicale populației, mai ales din mediul rural. Deja a fost efectuată câte o vizită la fața locului. Mulțumim mult antreprenorului care a fost deschis ca noi să putem efectua monitorizarea” ne-a declarat Tatiana Corjan, director de proiect. 

Potrivit Tatianei Corjan, în cadrul primei vizite de monitorizare au fost punctate un șir de neajunsuri, despre care v-a fi informată autoritatea contractantă. Un raport mai amplu va fi livrat după finisarea procesului de monitorizare. 

Achiziția pentru reparația Oficiilor Medicilor de Familie a fost anunțată la finele lunii august de către Consiliul raional Cahul. Din 3 loturi scoase la licitație, pentru 1 lot nu a fost expediată nici o ofertă 

Acest material este un produs al proiectului „Achiziții publice transparente”, desfășurat de A.O. Centrul CONTACT-Cahul, în calitate de beneficiar de sub-grant al proiectului  „Consolidarea integrității în achizițiile publice”. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Fondul de Parteneriat pentru Transparență (SUA). Proiectul urmărește susținerea reformelor în domeniul achizițiilor publice în Moldova, care vor spori transparența și corectitudinea achizițiilor publice prin abilitarea cetățenilor de a responsabiliza instituțiile relevante.

Opiniile exprimate în cadrul proiectului și responsabilitatea pentru conținutul acestui produs aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opinia IDIS „Viitorul” și a donatorului.

Articole similare