Publică un anunț
piatasud.md

Reportaj FOTO// Zeci de cahuleni i-au adus omagiu lui Grigore Vieru

Reportaj FOTO// Zeci de cahuleni i-au adus omagiu lui Grigore Vieru

Astăzi, 14 februarie 2023, a avut loc evenimentul de comemorare a 88 de ani de la nașterea marelui poet Grigore Vieru.

La eveniment au participat oficialități locale și cetățeni ai orașului Cahul, care au depus flori la bustul său din parcul central al orașului. În cadrul ceremoniei s-au rostit cuvinte de apreciere și recunoștință pentru contribuția lui Grigore Vieru la dezvoltarea culturii și literaturii românești.

”Un mare poet al neamului nostru. Anual, atunci când venim cu depunerile de flori, se repetă acest sentiment că avem foarte mari personalități ale neamului nostru, dar atunci când sunt în viață, din păcate, nu au atenția și susținerea pe care o merită. Grigore Vieru a compus ultimile versuri pe scena Palatului de Cultură la Cahul. Vă îndemn ca prin această depunere de flori astăzi, să vorbim în clase, în colective poate mai mult, despre care sunt și personalitățile noastre care sunt în viață, să cunoaștem activitatea lor și să îi invităm la Cahul. […] Să dea Dumnezeu să avem înțelepciune ca să înțelegem toată semnificația și rolul pe care l-au avut anumite personalități în istorie”, a declarat Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul.

Comemorarea lui Grigore Vieru a reprezentat o ocazie de a-i aduce un omagiu poetului, care și-a dedicat întreaga sa viață literaturii și culturii românești. Evenimentul a fost un prilej de a reaminti publicului importanța și valoarea operei sale, dar și de a păstra vie amintirea unui om de excepție, care a lăsat o amprentă profundă în istoria Republicii Moldova.

Grigore Vieru a fost un poet, scriitor și publicist de renume, iubit și respectat de popor, care a decedat în urmă cu 14 ani, la data de 18 ianuarie 2009.

Articole similare