#rețete simple: Pește la cuptor cu legume și sos de lămâie
Această rețetă de pește la cuptor te poartă într-o călătorie gustativă de neuitat, unde simplitatea se contopește cu rafinamentul. O rețetă simplă de pește la cuptor cu legume și sos de lămâie, dar și o idee perfectă pentru cină.
Ingrediente:
- 4 fileuri de pește alb (cod, merluciu, dorada etc.)
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper negru proaspăt măcinat
- 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
- cartofi
- 1 ceapă medie, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 roșie medie, tăiată cubulețe
- 1 cană de suc de lămâie
- 1/2 cană de apă
- 1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat
- 1 lingură de oregano uscat
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200°C.
- Ungeți o tavă de copt cu ulei de măsline.
- Așezați fileurile de pește în tavă și condimentați cu sare și piper negru.
- Distribuiți legumele (cartofi, ardei, ceapă, usturoi și roșie) în tava.
- Amestecați sucul de lămâie, apa, oregano și pătrunjelul tocat.
- Turnați sosul peste pește și legume.
- Coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când peștele este fiert și legumele sunt moi.
- Cina este gata.
Poftim la masă!