#rețete simple: Pește la cuptor cu legume și sos de lămâie

Pește la cuptor cu legume și sos de lămâie

Această rețetă de pește la cuptor te poartă într-o călătorie gustativă de neuitat, unde simplitatea se contopește cu rafinamentul. O rețetă simplă de pește la cuptor cu legume și sos de lămâie, dar și o idee perfectă pentru cină.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de pește alb (cod, merluciu, dorada etc.)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • cartofi
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 roșie medie, tăiată cubulețe
  • 1 cană de suc de lămâie
  • 1/2 cană de apă
  • 1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură de oregano uscat

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200°C.
  2. Ungeți o tavă de copt cu ulei de măsline.
  3. Așezați fileurile de pește în tavă și condimentați cu sare și piper negru.
  4. Distribuiți legumele (cartofi, ardei, ceapă, usturoi și roșie) în tava.
  5. Amestecați sucul de lămâie, apa, oregano și pătrunjelul tocat.
  6. Turnați sosul peste pește și legume.
  7. Coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când peștele este fiert și legumele sunt moi.
  8. Cina este gata.

Poftim la masă!

Articole similare