Publică un anunț
piatasud.md

România va contribui cu 11,5 milioane lei la reconstrucţia căminului studenţesc al Univeristăţii de stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul

România va contribui cu 11,5 milioane lei la reconstrucţia căminului studenţesc al Univeristăţii de stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul

Guvernul României a adoptat în şedinţa de joi, 23 mai, un pachet de sprijin pentru Republica Moldova, vizând continuarea exportului de energie, reconstrucţia unui cămin studenţesc şi dotarea structurilor de ordine şi securitate publică.

în baza acordului încheiat între cele două Guverne în februarie 2022 privind un ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro, România va contribui cu 11,5 milioane lei(roni) la reconstrucţia căminului studenţesc al Univeristăţii de stat ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul. Fondurile vor fi transferate în acest an, în trei tranşe, în funcţie de stadiul execuţiei lucrărilor.

În baza aceluiaşi acord, Guvernul României va sprijini autorităţile de la Chişinău cu suma de 12,7 milioane de lei în vederea dotării structurilor de ordine şi securitate publică cu mijloace de mobilitate şi mijloace speciale.

Înaintea şedinţei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a precizat că o continuare a exportului de energie reprezintă o măsură esenţială pentru supravieţuirea economică a Republicii Moldova.

„O decizie majoră vizează noul pachet de ajutor pentru Republica Moldova, adoptat prin ordonanţă de urgenţă. În primul rând, continuăm exportul de energie, măsură esenţială pentru supravieţuirea economică a fraţilor noştri. Astfel, planul Rusiei de a îngenunchea Republica Moldova folosind arma energiei a eşuat. Al doilea palier de sprijin este educaţia, ca parte a acordului nostru bilateral”, a spus Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern.

Articole similare