Publică un anunț
piatasud.md

Serviciul Asistență Medicală Urgentă din Cahul a primit în dar o autospecială nouă

O autospecială, echipată complet, de marca Mercedes a fost donată Stației Asistență Medicală de Urgență Sud de către o organizație din Belgia.

Evenimentul a avut loc pe 27 martie a.c. iar în cadrul acestuia administrației Stației Zonale AMU Sud i-au fost înmânate cheile de la autospecială.

Hugo Patteuw, Președintele „De Pelikaan”, organizație care a donat automobilul, a declarat pentru ziuadeazi.md:  „Din anul 2000 până în prezent am lucrat în România dar, din motiv că România a aderat la Uniunea Europeană, am schimbat țara pentru că noi lucrăm în țări care necesită suport pentru dezvoltare”.

„Astfel am venit aici anul trecut. Am oferit Spitalului un șir de instrumente medicale, instalații laproscopice. Ne-am întâlnit cu domnul Bzovii. Atunci el ne-a ajutat cu transportarea oamenilor noștri și nu voi uita aceasta niciodată. Eu cred că fiecare persoană are dreptul la asistență medicală de calitate, aceasta este obligația mea” a mai declarat domnul Patteuw.

Pe de altă parte, Dumitru Bzovii, Șeful Stației Zonale AMU Sud ne-a declarat: „Mașina are condiții pentru lucru de vară și de iarnă, condiții de acordare a ajutorului medical cu aparataj sofisticat, modern. Aceste mașini le vedeam doar în Europa, în România dar în tara noastră era un fenomen. La moment acest fenomen a ajuns în Cahul”.

Totodată, domnul Bzovii a declarat că această mașină va ușura lucrul medicilor și va asigura prestarea unui serviciu calitativ și în mod de urgență bolnavilor.

”Ne gândim la bolnavi, pentru cei care o să acordăm ajutor, o să avem putință să ajungem la timp la acești bolnavi” a punctat domnul Bzovii.

Potrivit Șefului Stației Zonale AMU Sud, în cadrul acestui proiect, la Cahul, urmează șă ajungă încă o autospecială. 

Articole similare