Publică un anunț
piatasud.md

Serviciului Vamal va folosi 4 echipamente portabile de detectare cu raze X, pentru identificarea mărfurilor ascunse în locuri special adaptate

Serviciului Vamal va folosi 4 echipamente portabile de detectare cu raze X, pentru identificarea mărfurilor ascunse în locuri special adaptate

Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Ambasada Britanică la Chișinău, au desfășurat Ceremonia de donație a patru echipamente portabile de detectare cu raze X. Mijloacele de scanare au fost donate Serviciului Vamal de către Ministerul Britanic de Interne, respectiv Departamentul Operațiuni Internaționale şi vor fi utilizate pentru a sprijini prevenirea, identificarea şi combaterea traficului de mărfuri ilicite la frontieră. 

Echipamentul este destinat aplicării măsurilor suplimentare de control și detectare în vehicule, bagaje și mărfuri. Aceste dispozitive vor facilita procesul de control vamal în punctele de trecere a frontierei de stat şi vor consolida capacitățile organizaționale de prevenire şi contracarare a contrabandei. 

Totodată, în scopul folosirii corecte a echipamentelor portabile de detectare cu raze X,  10 funcționari vamali de la nivel central şi teritorial au participat la ”Trainingul privind utilizarea echipamentelor portabile de detectare cu raze X pentru aplicarea măsurilor suplimentare de control şi detecție în vehicule, bagaje şi mărfuri”, organizat de  Departamentul „International Operations” al Regatului Unit şi Irlandei de Nord („Home Office”) prin furnizorul tehnologiei, Viken, în incinta Centrului de instruire al Serviciului Vamal.

Angajații vamali au fost instruiți cu privire la aspectele tehnice ale echipamentelor şi modul corespunzător de manevrare a acestora, caracteristicile şi capacitățile mijloacelor de control vamal, tehnologiile de imagistică, modul de formare şi îmbunătățire a imaginii, respectarea normelor de radioprotecție, pornirea şi inițializarea software-ului, organizarea scanării.

Articole similare