Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: Unul din obiectivele mele strategice este de a face o școală de liderism la Cahul

Nicolae Dandiș: Unul din obiectivele mele strategice este de a face o școală de liderism la Cahul

La inițiativa lui Nicolae Dandiș, o școală de liderism ar putea fi deschisă la Cahul. Totul este pentru a pregăti oameni cu funcții importante în conducerea statului. Despre viziunea sa asupra noului Parlament și a noii conduceri, ne-a vorbit în cadrul emisiunii inDirect din 9 iulie 2021.

“Trebuie o pepinieră de cadre serioase  care știe ce înseamnă premier, primar  sau chiar președinte de țară” afirmă Nicolae Dandiș.

În opinia primarului sunt chestiuni strategice, care trebuie ocupate strategic. Sunt oameni care trebuie să se ocupe de rutină și chestii administrative, cu efecte într-o săptămână sau o lună. 

“Trebuie urechi să audă celor care or fi în Parlament…eu sper ca viitorul Parlament va avea o altă relație cu congresul autorităților locale, cu toți primarii și în special cu primarii din municipii” susține Nicolae Dandiș.

Chiar și la vizita șefului statului, Nicolae Dandiș i-a sugerat că ar fi bine ca viitorul executiv să facă ședințe în teritoriu.

“De calitatea Guvernului depinde foarte mult Parlamentul și invers. Mi-aș dori ca să existe un Parlament și un Guvern care să conlucreze între aceste puteri în stat” spune Nicolae Dandiș.

După cum afirmă Dandiș, importanța unui ciclu electoral sau unor alegeri depășește termenul de 4 ani. 

Menționăm că Nicolae Dandiș nu s-a aflat pe lista la nici un partid politic în cadrul alegerilor parlamentare. Totuși el pledează pentru un partid pro-european, în atragerea a cât mai multor investiții europene.

“Am fost ignorat de majoritatea formațiunilor politice. Eu înțeleg de ce, pentru că la mine varianta cu gogoși și cu macaroane nu merge” susține Nicolae Dandiș.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare