Publică un anunț
piatasud.md

Start lucrări de amenajare a scuarului și zona adiacentă a Palatului de Cultură “N.Botgros”

Start lucrări de amenajare a scuarului și zona adiacentă a Palatului de Cultură “N.Botgros”

Au demarat lucrările pentru implementarea proiectului „Revitalizarea centrului urban al municipiului Cahul”, prima etapă, în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie” implementat de PNUD Moldova, cu suportul Uniunii Europene.

Despre aceasta a anunțat Nicolae Dandiș, primarul mun. Cahul pe pagina sa de Facebook.

„Vom reconstrui și amenaja scuarul și zona adiacentă a Palatului de Cultură “N.Botgros”, drumul de acces spre sanatoriu, sector din bd.Victoriei și str.A.Pușkin, havuzurile din fața Universității “B.P.Hasdeu” din Cahul, etc” se spune în mesaj.

Potrivit informațiilor oferite de Programul EU4Moldova, proiectul de reamenajare a centrului urban v-a fi implementat în două faze.

Citește și: Vezi cum va arăta noul proiect de revitalizare a bulevardului Victoriei și a zonei adiacente Palatului de Cultură din Cahul

Astfel va fi amenajată zona de acces către Sanatoriul „Nufărul Alb”, prin reabilitarea părții carosabile, amenajarea parcărilor auto, a trotuarelor și pistelor pentru biciclete, amenajarea zonelor verzi și dotarea cu mobilier urban și decor stradal.În zona adiacentă Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” vor fi reconstruite aleile, zonele de parcare și vor fi organizate spațiile de recreere.

Vor fi construite trei havuzuri cu jeturi de apă, show de lumini și muzică (unul în fața Palatului de cultură „Nicolae Botgros” și două în fața Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”), amenajată o zonă verde cu gazon și irigată pe o suprafață de 1 116 m², plantați arbori, arbuști, plante decorative pe o suprafață de 2 000 m², trotuare cu dale din beton pe o suprafață de 6 348 m² și îmbracăminte rutieră din beton asfaltic pe o suprafață de 6 453 m2.

Articole similare