Publică un anunț
piatasud.md

Sunt așteptate descărcări electrice însoțite de ploi de scurtă durată pe teritoriul Moldovei

Sunt așteptate descărcări electrice însoțite de ploi de scurtă durată pe teritoriul Moldovei

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un Cod galben de instabilitate atmosferică valabil pentru astăzi și mâine pe întreg teritoriul țării.

Conform meteorologilor, în intervalul 3 iunie, ora 21.00 – 4 iunie, ora 05.00, sunt așteptate descărcări electrice însoțite de ploi de scurtă durată. Izolat, se pot înregistra averse puternice care vor aduce cantități de apă cuprinse între 15-45 l/m2 în perioade scurte sau prin acumulare. De asemenea, se prevăd intensificări ale vântului, cu rafale de până la 15-20 m/s.

Pentru următoarele zile, se așteaptă valori termice de până la 31 de grade Celsius, ceea ce indică o creștere semnificativă a temperaturilor.

În contextul Codului galben, condițiile meteorologice sunt potențial periculoase. Deși fenomenele prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, ele pot deveni temporar periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Este important ca cetățenii să fie precauți și să ia măsuri de siguranță adecvate pentru a minimiza riscurile asociate cu instabilitatea atmosferică.

Articole similare