Publică un anunț
piatasud.md

Tânăr din Cahul, reținut în flagrant după ce a primit 1.300 de euro pentru a o ajuta să obțină un permis de conducere

Tânăr din Cahul, reținut în flagrant după ce a primit 1.300 de euro pentru a o ajuta să obțină un permis de conducere

Ar fi cerut 1300 de euro pentru un permis de conducere, dar a fost prins, în flagrant, de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie.

Un tânăr a ajuns în vizorul CNA după ce a fost denunţat, iar acum urmează să fie plasat în izolator pentru 72 de ore.

Potrivit materialelor anchetei, bănuitul i-ar fi promis unei femei că îi poate perfecta setul de documente pentru a accede la examenele pentru obţinerea permisului de conducere de categoria B. Acesta ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra angajatilor mai multor instituţii, inclusiv ai Secţiei înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto Cahul, ai unei şcoli de pregătire a şoferilor, dar şi a medicilor din cadrul Centrului de sănătate din municipiu şi că îi poate determina să-i ajute clienta la examene. Pentru serviciile sale, acesta a pretins şi primit, sub controlul DGT Sud,  1300 de euro.

Reţinerea a avut loc în centrul municipiului, pe acest caz fiind iniţiată o urmărire penală în baza art. 326 cod penal – traficul de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupţie conduc urmărirea penală.

Articole similare