Publică un anunț
piatasud.md

Polițist: Cel mai greu este să ajungi la mintea omului, la conștiința lui… să-l schimbi

Polițist: Cel mai greu este să ajungi la mintea omului, la conștiința lui… să-l schimbi

Ruslan Arseni este Șeful serviciului interacțiune comunitară a IP Cantemir. Activează în poliție de mai bine de 15 ani. Cariera de polițist a început-o în regimentul SCUT a IP Ciocana, mun. Chișinău. Spune că „soarta” a fost ceea care l-a adus în poliție și nu numai.  

„Dorința mea de a lucra în organele afacerilor interne a fost de mic copil. Soarta a vrut să ma angajez în serviciu și numi pare rău de loc” ne spune Ruslan.

Una dintre atribuțiile de de serviciu de bază a lui Ruslan este prevenirea și combaterea violenței în familie, un fenomen care, spune el, este o adevărată problemă pentru țară.  

„Noi suntem în sprijinul societății, suntem în full contact cu societatea, intervenim în diferite situații critice, ne străduim să acordam ajutor victimelor în cazul violenței în familie, prevenim acest fenomen. Într-adevăr este o problema complicată la noi în țară, legată și de consumul excesiv de băuturi alcoolice. Ne străduim să facem față. Cel mai greu este să ajungi la mintea omului, la conștiința lui, să-l informez, să realizeze faptul care îl comite, să-l schimbi” ne-a declarat Ruslan Arseni. 

La IP Cantemir și-a cunoscut soția Aurelia, care tot este polițistă. Sunt căsătoriți de 11 ani, împreună educă cei 4 copii – patrupleți. După ce s-au născut cei 4 copii, au fost nevoiți să plece la muncă peste hotare, dar au revenit și își continuă cariera în poliție. 

„Am 2 baieți, 2 fete,  sunt patrupleți: Maria cu Anastasia, Ruslan și David. Suntem gălăgioși și prietenoși totodată.  Când am fost în concediu de îngrijire a copiilor împreună (cu soția n.r), am fost nevoiți să plecăm peste hotare. Cu indemnizația care am primit-o practic era imposibil de întreținut familia. Am revenit la serviciu, facem față lucrurilor, poate terminăm și casa, să trecem și în domiciliul nostru” ne spune Ruslan. 

Nașterea copiilor le-a pus la mare încercare familia, însă doar împreună, ajutându-se reciproc, au reușit.  

„Însăși profesia de polițist este o profesie nobilă, o profesie cu responsabilitate. O familie de polițiști ieste un pic mai complicat, suntem 2 persoane cu răspundere, cu caractere. Cu 4 copii nu e ușor. Mereu suntem împreună și ne ajutăm reciproc pentru că de unul singur nu faci față cu 4 copii. …mama te iubesc, asta e un lucru tot înmulțit la 4” ne-a spus Aurelia.  

Acest articol a fost produs în cadrul proiectului “Monitorizarea civică a reformei Poliției”
cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Ambasadei Statelor Unite ale Americii.
Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. CAHUL 2030 și nu reflectă neapărat poziția donatorilor.

Articole similare