Publică un anunț
piatasud.md

Tinerii din Moldova sunt felicitați astăzi de oficiali: Iată care este prilejul

Tinerii din Moldova sunt felicitați astăzi de oficiali: Iată care este prilejul

Tinerii din Republica Moldova sunt felicitați miercuri, 12 august, cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului, sărbătoare instituită în 1999, la recomandarea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul Ion Chicu, ministrul Educației, Igor Șarov, și alți oficiali au publicat mesaje de felicitare cu această ocazie.

Tineretul, categorie în care sunt incluși cetățenii cu vârste cuprinse între 14 și 34 de ani, reprezintă 27% din populația Republicii Moldova, potrivit datelor oficiale.

„În numele Parlamentului, adresez tuturor tinerilor din țara noastră, oriunde s-ar afla, calde felicitări și sincere urări de bine, multă sănătate și realizarea tuturor visurilor. Visurile voastre – sunt scopurile noastre!”, se menționează în mesajul Zinaidei Greceanîi.

Prim-ministrul Ion Chicu menționează că „Republica Moldova are nevoie de energia, entuziasmul și încrederea” tinerilor, „de implicare prin acțiuni concrete”, susține sputnik.md .

„Vă doresc să dați dovadă mereu de curaj, perseverență, tenacitate pentru a obține noi experiențe și a cuceri noi orizonturi. Urmărind scopul de dezvoltare personală, nu uitați și de importanța dezvoltării comunității, în general. Țintiți mereu spre scopuri mărețe, nu fiți modești. Și încercați, nu cedați, încercați din nou – până veți reuși!”, îndeamnă prim-ministrul.

„Republica Moldova se bucură de mulţi tineri de valoare, fapt demonstrat de performanţe obținute în cadrul concursurilor naţionale şi internaţionale la diferite discipline școlare, la competițiile sportive și în cadrul concursurilor muzicale. Mă conving de acest lucru și atunci când tinerii noștri cercetători ne duc faima peste hotarele țării, dar și atunci când discut cu tinerii din raioane – antreprenori, profesori, educatori, care mă inspiră și în ochii cărora văd entuziasm”, se spune în mesajul ministrului Igor Șarov.

Articole similare