Publică un anunț
piatasud.md

„Tu, răsăritul inimii mele” o nouă carte lansată de Marina Hajder, la Cahul

„Tu, răsăritul inimii mele” o nouă carte lansată de Marina Hajder, la Cahul

Marina Hajder, o tânără scriitoare născută în satul Cania, raionul Cantemir, a lansat volumul de poezii intitulat „Tu, răsăritul inimii mele”.

„E cel mai frumos eveniment din viața mea de până acum, pentru că tot ceea ce mi-am dorit este ca o carte de-a mea să fie în librării. Astăzi mă încearcă diferite emoții, dar tot ceea ce știu este că am reușit”, ne-a mărturisit Marina.

„Tu, răsăritul inimii mele” abordează teme precum iubirea și dezamăgirile, și transmite ideea că dragostea aduce adesea cu ea durere.

„Această carte este despre încercări, despre dezamăgiri de cele mai multe ori, pentru că iubirea doare. Dar trebuie să știm să iubim din suflet”, a spus Marina.

Cu toate că se confruntă cu paralizie pe partea dreaptă a corpului, acesta nu a fost obstacol care să îi limiteze aspirațiile, ci, dimpotrivă, a devenit un catalizator pentru ambițiile sale. Tânăra scriitoare își dorește ca gândurile sale să ajungă la un public cât mai larg, să fie citite și să inspire oamenii să iubească sincer.

„Îmi doresc să ajung departe, să fiu apreciată pentru ceea ce sunt. Pentru că de cele mai multe ori, a fi un om cu dizabilitate, nu e ușor, iar condiția asta în lume doare. Dar încerc să lupt și să mă dezvolt așa cum pot eu. Încercări au fost multe, dar important este că nu am cedat și că am înaintat spre cele mai mari culmi ale succesului. Țineam volumul meu de poezii în mână și simțeam că fiecare parte din sufletul meu este acolo. Cei care mă cunosc vor descoperi asta, iar cei care nu, se vor descoperi pe ei înșiși”, a mărturisit ea.

Marina Hajder își dorește să împărtășească versurile sale și în afara țării, având planuri pentru promovarea cărții în România și peste hotare. Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a felicitat-o pentru a treia sa lansare de carte, recunoscând că această realizare necesită curaj și perseverență.

„O felicit pe Marina cu cea de-a treia lansare de carte. Această realizare nu a fost ușoară, nu a fost simplă. Eu cred că sunt mulți tineri talentați în Cahul și uneori trebuie să aibă curaj ca Marina: să creadă, să insiste, să realizeze”, a spus Nicolae Dandiș, primarul mun. Cahul.

Amintim că Marina și-a făcut debutul literar în 2019 cu cartea „Restul e tăcere…”. Iar în primăvara anului 2020, a revenit cu un roman de dragoste intitulat „Linii de dialog”.

Articole similare