Publică un anunț
piatasud.md

Un angajat al Curţii de Apel Cahul, confirmat pozitiv cu COVID-19. A fost insituit un regim special de funcţionare

Un angajat al Curţii de Apel Cahul, confirmat pozitiv cu COVID-19. A fost insituit un regim special de funcţionare

Curtea de Apel Cahul a instituit, din 10 iunie, regim special de muncă până în data de 30 iunie. Decizia a fost luată după ce un angajat al instanței a fost diagnosticat cu COVID-19.

Ca și în alte cazuri, s-a decis că la sediul instanței va activa numai personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității Curții, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la locul de muncă, ceilalți vor munci la domiciliu. Prestând munca la domiciliu, angajatul este obligat în programul orelor de lucru să se afle la domiciliul său, să execute atribuțiile de serviciu folosind mijloacele de comunicare (internet, telefon, fax) și utilajul necesar, în vederea executării eventualelor indicații date de președintele instanței, se spune în ordinul publicat, transmite bizlaw.md

În această perioadă se vor examina cauzele în materie civilă, penală și de contencios administrativ în care este instituită procedura de examinare fără participarea părților și cauzele ce vizează persoanele aflate sub măsuri preventive, arestul (mandate de arestare), a cauzelor administrative pentru care sunt instituite termene restrânse de examinare, de către  judecătorii instanței.

Ședințele de judecată fixate în perioada 10 -23 iunie s-au contramandat. Nu vor fi contramandate dosarele care se află la etapa pronunțării hotărârii.

Accesul în Curtea de Apel Cahul a persoanelor terțe, se limitează. Toți justițiabilii și persoanele interesate sunt îndemnate să depună cererile și alte acte prin poștă, sau poșta electronic, cach@justice.md.

În cazul ședințelor de judecată fixate pentru examinare cu prezența părților, accesul acestora în sediul Curții de Apel Cahul se va permite doar după înregistrarea datelor de identificare a acestora și doar in bază de citație pentru ziua respectivă, aspect ce urmează a fi verificat obligatoriu de către serviciul de pază.

Amintim că, mai multe instanței au instituit regim special de muncă.

Articole similare