Publică un anunț
piatasud.md

Un cuplu din Vulcănești, implicat într-un dosar de trafic de droguri /VIDEO

Un cuplu din Vulcănești, implicat într-un dosar de trafic de droguri /VIDEO

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în comun cu procurorii mun. Chișinău- Oficiul Ciocana au reținut alți doi complici, un bărbat de 48 de ani și soția acestuia de 43 de ani, fiind suspectați de trafic de droguri. 

Cei doi ar face parte din grupul infracțional care realizau substanțe narcotice (hidropon) prin intermediul aplicației telegram și au fost reținuți în flagrant în luna aprilie curent.

În cadrul măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală, ofițerii de investigație au stabilit că substanțele narcotice  au fost procurate angro de la cei doi. Drogurile erau ambalate în vacuum și camuflate într-un colet,  fiind  expediate din sudul țării în mun. Chișinău prin intermediul rutelor regulate de la Gara auto.

Astăzi, ofițerii  Direcției instigații criminalitate organizată a INI,  în comun cu ofițerii de urmărire penală ai  Inspectoratului de Poliție Ciocana și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, au efectuat percheziții la domiciliile suspecților din satele Burlăceni, raionul Cahul și Etulia, raionul Vulcănești. 

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate cântare electronice, plicuri de tip zip-lock și pentru vacumare, telefoane mobile ce au importanță pentru urmărirea penală.

De asemenea, cuplul a fost reținut pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă până la 15 ani de închisoare,  iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei doi se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Doi membri ai unui grup infracțional, reținuți pentru trafic de droguri. (politia.md)

Articole similare