Publică un anunț
piatasud.md

Uniunea Europeană a donat un lot de echipamente de protecție pentru mun. Cahul

Uniunea Europeană a donat un lot de echipamente de protecție pentru mun. Cahul

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a predat autorităţilor locale din Cahul şi Ungheni seturile de echipamente de protecţie individuală împotriva coronavirusului.

Seturile sunt oferite de Uniunea Europeană, în colaborare cu PNUD Moldova şi UNICEF.

Peter Michalko a precizat că, imediat cum a apărut riscul de infectare cu coronavirus, UE a făcut tot posibilul pentru a folosi toate resursele pentru a ajuta la prevenirea răspândirii virusului în Republica Moldova.

„În viitor, vom continua şi cu alte proiecte de susţinere a prietenilor din Republica Moldova, inclusiv de a preveni impactul economic şi social, de a susţine economia locală, pentru a continua dezvoltarea şi pe mai departe a Republicii Moldova şi când această criză va trece”, a spus ambasadorul UE la Chişinău.

„Asistenta Uniunii Europene acoperă practic toate domeniile pe care le propune acordul de asociere. Este un ajutor extraordinar. Din partea Municipiului Cahul, a raionului Cahul, a cahulenilor, a cadrelor medicale, vreau  să-mi exprima recunoștința și să vă spunem că aceste ajutoare, aceste donații cu siguranță vor avea impactul necesar pentru a diminua răspândirea acestui virus. Vă mulțumim că ați cunoscut care sunt nevoile și ați răspuns la aceste doleanțe” a declarat Nicolae Dandiș, primarul mun. Cahul.

Reamintim că Uniunea Europeană a lansat la 17 inauarie 2020 programul EU4Moldova: Regiuni cheie.

Dintr-un buget total de 23,3 mln de euro, UE investește 22,8 mln pentru a stimula dezvoltarea economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni.

Inițiativa EU4Cahul va implica în perioada 2019-2025 municipiul Cahul și localitățile sale învecinate din raion.

Articole similare