Publică un anunț
piatasud.md

Urmărit de autoritățile din Ucraina, pentru infracțiunea de inducerea în eroare a autorităților judiciare, depistat de polițiștii de frontieră din Galați

Urmărit de autoritățile din Ucraina, pentru infracțiunea de inducerea în eroare a autorităților judiciare, depistat de polițiștii de frontieră din Galați

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galați – Rutier au depistat şi reţinut un bărbat, cetăţean al Republicii Moldova, căutat de autorităţile din Ucraina, deoarece este cercetat pentru săvârşirea infracţiuniilor de delapidare a mărfurilor de care era responsabil și pentru inducerea în eroare a autorităților judiciare.

În ziua de 23 ianuarie a.c, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați – Rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în țară, un bărbat, cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 49 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele acestuia era emisă o alertă în Interpol, de către autorităţile din Ucraina, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului și inducerea în eroare a autorităților judiciare.

În fapt, acesta în calitate de angajat al unei societăti comerciale cu activitate în domeniul carburanților, fiind șofer pe o autocisternă care transporta combustibil către o destinație din Republica Ucraina, a vândut autocisterna cu tot cu încărcătură către o altă persoană, declarând poliției regionale că a fost victima unui jaf realizat de către trei persoane mascate care erau și înarmate. 

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Galați, în vederea luării măsurilor legale ce se impun și predării acestuia.

Articole similare