Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Canalizare pentru Cahul pe banii europeni. Ce spun localnicii

VIDEO// Canalizare pentru Cahul pe banii europeni. Ce spun localnicii

Am discutat cu cetățenii care vor fi primii beneficiari ai acestui proiect. Toți au așteptat de mult timp ca pe strada lor să fie creat sistemul de canalizare, dar cel mami important e că sunt gata să achite adăugător pentru acest serviciu. 

Implementarea Proiectului este prevăzută în 5 loturi majore, și anume:
• proiectarea și construcția rețelelor urbane de alimentare cu apă și canalizare în mun. Cahul, inclusiv 3 km de apeduct magistral nou de la stația de pompare și extinderea cu 35 km a rețelei de canalizare din Cahul, precum și renovarea a 3 stații de pompare a apelor uzate, cu reabilitarea a 4.5 km de colectoare de ape uzate;
• proiectarea și construcția unei noi stații de epurare a apelor uzate pentru orașul Cahul și satele învecinate;
• proiectarea și construcția rețelelor rurale de aprovizionare cu apă și canalizare în mun. Cahul, în satul Cotihana și Crihana Veche;
• procurarea echipamentului de operare și mentenanță pentru S.A. „Apă-Canal Cahul”;
• instalarea a 8000 de contoare cu citire la distanță, inclusiv sistemele de citire, înregistrare și procesare a datelor.

Lucrările de construcție demarate prevăd construcția noii stații de epurare a apelor uzate pentru orașul Cahul și satele învecinate, cu o valoare de cca 8,96 milioane euro, construcția a circa 33 km de rețea de canalizare și a stației principale de pompare a apelor, precum și conectarea a circa 1900 de gospodării din municipiul Cahul, în valoare de cca 9,39 milioane euro.

Valoarea totală a proiectului este de 46,4 mil euro, bani oferiți sub formă de grant din partea Guvernului Germaniei – 33,5 mil. euro și de Uniunea Europeană – 12,9 mil. euro.

Articole similare