Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// La Cahul a fost creat Consiliul Local de Transparență

Cincisprezece reprezentați ai organizațiilor neguvernamentale și a sectorului de afaceri vor contribui creșterea gradului de transparență a autorităților publice din municipiul Cahul. Pe 21 martie a fost creat Consiliul Local de Transparență (CLT) Cahul.

La ședința de constituire a participat Primarul Nicolae Dandiș care a menționat că transparența decizională este un lucru foarte important pentru primăria Cahul, iar implicarea cetățenilor este una binevenită, mai ales când cetățenii vin cu propuneri concrete nu doar cu critică.

în cadrul ședinței de constituire au fost aprobate mai multe acte, inclusiv regulamentul de activitate al CLT dar și componența organelor de conducere. Astfel, Președintă a CLT Cahul a fost aleasă Angela Caraja, antreprenoarea din mun. Cahul.

În cadrul aceluiași proiect vor fi organizate acțiuni de sensibilizare a cât mai multe persoane din regiunea de Sud a Republicii Moldova privind corupția si efectele nocive ale acesteia pentru întreaga societate, dar și pentru comunitățile locale în particular. Astfel, în perioada desfășurării proiectului vor fi organizate 9 reprezentații teatrale ale spectacolului „Oare și eu sunt corupt?” destinate publicului larg, vor fi lansate concursuri de eseuri și videouri pentru copii și tineri/tinere din cele două raioane.

Activitatea este realizată de Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale „ECOU”, beneficiar al Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) în cadrul proiectului „Împreună cu cetățenii pentru combaterea corupției în comunitățile locale din raioanele Cahul și Căușeni”.

Articole similare