Vișină în suc propriu, ușor și gustos. Susține produsul autohton și alimentarea sănătoasă!

sursa foto: https://haisabucatarimbyinesa.wordpress.com/
© sursa foto: https://haisabucatarimbyinesa.wordpress.com/

Atunci când rafturile din beci sunt goale, iar vișina e în top pe rafturile din piață, nu ezita să încerci o rețetă ușoară de vișină în suc propriu. O altă rețetă de la bunica Parascovia.

Tot de ce ai nevoie este vișină și zahăr.

Mai întâi de toate, spălăm vișina și rupem codițele.

Cea mai complicată procedură, întrucât necesită timp este de a scoate sâmburii din vișină. Este important să o facem foarte atent pentru a păstra aspectul fructului.

În borcanele deja sterilizate punem vișina și zahărul în straturi. Când ajungem la ultimul strat de vișină, mai punem o lingură de zahăr. Punem capacele pe borcane fără a le sigila, iar borcanele le punem într-o cratiță. Umplem cratița cu apă astfel încât nivelul acesteia să ajungă un pic mai sus de mijlocul borcanului. Lăsăm cratița la foc mediu timp de o oră.

Ce faceam noi cu ele iarna?! – bineânțeles plăcinte și prăjituri, chec-uri, colțunași cu vișină, jele-uri, creme, chiseliță, clătite cu vișină (preferatele pe mesele de sărbătoare) deci cam orice vă dorește pofta!

Acordăm atenție maximă ca apa să nu scadă, iar dacă se evaporă, adăugăm.