Publică un anunț
piatasud.md

Alte 2 decese provocate de COVID-19 la Cahul. Bilanțul ajunge la 8 persoane

Alte 2 decese provocate de COVID-19 la Cahul. Bilanțul ajunge la 8 persoane

Duminică neagră în Moldova. Ministerul Sănătății anunță alte opt decese din cauza complicațiilor provocate de virusul Covid – 19, înregistrate de ieri seară până azi.

 Bilanțul celor care care și-au pierdut viața ajunge astfel la 250 de persoane, transmite tv8.md

Deces 243: Femeie de 70 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 20 mai, la spitalul raional Cahul. Comorbidități: cardiomiopatie hipertensivă, poliangioneuropatie diabetic, nefropatie diabetică. obezitate.

Deces 244: Bărbat de 80 ani, din raionul Anenii Noi. Internat la data de 11 mai, la spitalul raional Anenii Noi. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială, cardiopatie decompensată ischemică, infarct miocardic vechi.

Deces 245: Femeie de 59 ani, din mun. Chișinău. Internată la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: acidoză severă mixtă, lactacidemie severă, dereglări hidro-saline severe.

Deces 246: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 6 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comordibidități: hipertensiunea arterial, obezitate.

Deces 247: Femeie de 62 ani, din mun Bălți. Internată la data de 11 mai, la spitalul din Bălți. Comorbidități: diabet zaharat tip II, nefropatie, obezitate gr. III, insuficiență cardiacă.

Deces 248: Femeie de 53 ani, din mun Chișinău. Transferată la data de 5 mai, de la SCM Sf. Treime la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hemipareză moderată pe stângă, afazie motorie, encefalopatie hipoxică cu tetraplegie si dereglarea funcțiilor vitale.

Deces 249: Bărbat de 72 ani, din raionul Soroca. Internat la data de 12 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: Diabet zaharat tip II decompensat, angiopolineuropatie diabetică membrelor inferioare, hipertensiune arteriala gr II, cardiopatie hipertensivă.

Deces 250: Bărbat de 63 ani, raionul Cahul. Transferat la data de 13 mai din spitalul raional Cahul  la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat tip II subcompensat. angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

La data 23 mai CSE anunță 308 cazuri înregistrate în raionul Cahul dintre care 157 sunt din orașul Cahul.

Până în prezent, în Moldova au fost confirmate 6994 de cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care 1481 de angajați din sistemul medical. Totodată, 3713 oameni s-au tratat deja.

Articole similare