„Ambulanța este avanpostul întregii medicini”. Vezi cum la Cahul a fost serbată Ziua Națională a Ambulanței // VIDEO
Angajații Serviciilor asistență medicală prespitalicească din regiunea de sud, au fost felicitați de Ziua Națională a Ambulanței la Cahul, în cadrul unui eveniment festiv.
„Ambulanța este avanpostul întregii medicini, de rapiditatea și profesionalismul lucrătorilor de la ambulanță contează minute, secunde. Aceasta înseamnă responsabilitate, prestigiu, motivare, conștientizare că suntem de folos” a declarat Zinovia Malașevschi, Șefa SAMU Cantemir.
Citește și: Reportaj FOTO// Cum a fost sărbătorită Ziua Națională a Ambulanței la Cahul
Angajații de la Ambulanță au fost felicitați de conducerea serviciului și de către reprezentații autorităților publice locale din Cahul.
„Ziua Națională a Ambulanței din Republica Moldova reprezintă o sărbătoare care încununează cu succes acea evoluție în dezvoltarea asistenței medicale urgente prespitalicești prin marcare a acestei zile pe plan național. Este cel mai mare serviciu din țară, are o răspândire și un aranjament topografic rațional pe tot teritoriul țării” ne-a comunicat Sergiu Suman, Director medical CNAMUP.
În cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească activează circa 5600 angajați.
„Am ales să lucrez la ambulanța deoarece îmi place să acord ajutor populației. Ambulanța este cea care face primul contact cu pacientul” ne-a declarat Larisa Nemțanu, Șefă SAMU Leova.
De către Primăria Cahul, în această zi, a fost donată o autospecială pentru SAMU Cahul. Liviu Mogîldan, Șef regional AMU SUD ne-a declarat că autospeciala va fi pusă în serviciu și este o donație binevenită: „Maișna este performantă, are tracțiune integrală. Dotările le vom asigur noi cu aparataj modern”.
„Tuturor colegilor le doresc să fie sănătoși, sa aibă putere, să aibă răbdare. Suntem o forță puternică în medicina autohtonă și vom sta permanent la straja sănătății populației” a punctat Liviu Mogîldan.
Precizăm că Ziua națională a Ambulanței este marcată pentru prima dată în acest an. În octombrie 2023 se împlinesc 20 de ani de la înființarea serviciului de asistență medicală urgentă, coordonarea căruia este asigurată de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.
În prezent, în cadrul serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească activează în jur de 5 600 de angajați care răspund anual la circa un milion de solicitări.