Publică un anunț
piatasud.md

Angajații culturii din Cahul preiau experiența ArtCor, DigitalPark și MediaCor

Angajații culturii din Cahul preiau experiența ArtCor, DigitalPark și MediaCor

În cadrul proiectului „Elaboration of the Cultural Development Strategy of Cahul municipality”, grupul de lucru a realizat o vizită de studiu pentru inspirație și colectare de idei inovative la Chișinău în cadrul a 3 structuri naționale: ArtCor, DigitalPark și MediaCor.

ArtCor este un centru de dezvoltare a industriilor creative cu următoarele subsectoare: design grafic, animație, film și muzică.

DigitalPark un proiect conceput pentru a deveni un spațiu central de întâlnire a companiilor ce activează în industria IT.

MediaCor este o platformă de dezvoltare pentru antreprenori din domeniile servicii creative și media, ce oferă spații pentru colaborare, producție, filmări și post-producție cu aplicarea noilor tehnologii în pas cu tendințele globale din media digitală, asigurând realizarea produselor media la standard înalte.

De asemenea, a fost realizată o întâlnire cu președintele Asociației Companiilor de Creație din Moldova (COR), misiunea căreia este susținerea și reprezentarea companiilor și ONG-urilor din sectorul industriilor creative din Moldova prin asigurarea creșterii, educării și conectării acestora local și internațional.

Experiența obținută în cadrul acestei vizite va contribui semnificativ la valorificarea potențialului industriilor creative din municipiului Cahul în contextul implementării strategiei de dezvoltare culturală.

Această activitate a fost realizată în cadrul Proiectul EU4Culture este finanțat de UE și implementat de Goethe-Institut (conducător), Centre cehe, Institutul Cultural Danez, Institut Français de Géorgie.

Articole similare