Publică un anunț
piatasud.md

Cahul va fi și mai SMART. Primăria creează încă o platformă

Cahul va fi și mai SMART. Primăria creează încă o platformă

Primăria municipiului Cahul a demarat un proiect ambițios de implementare a unei Platforme Smart City, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor și de a optimiza funcționarea orașului. Platforma va include, în primă fază, două module esențiale: iluminatul stradal inteligent și un sistem de monitorizare video modernizat.

Modulul dedicat iluminatului stradal inteligent va dispune de funcționalități avansate, cum ar fi monitorizarea în timp real, controlul de la distanță și răspunsuri automate la diverse condiții pentru eficientizarea costurilor. Sistemul de monitorizare video existent va fi extins datorită suplimentării cu 58 de camere moderne și echipamentul necesar achiziționate în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni cheie”.

Prin intermediul acestui Modul, informațiile livrate de camerele de supraveghere vor fi utilizate atât pentru a genera Date, cât și secvențe video pentru siguranța cetățenilor.

În cadrul ședinței de prezentare a Platformei Smart City, au fost discutate mai multe module, implementate cu succes în alte țări și posibilitățile dezvoltării lor pentru municipiul Cahul cum ar fi managementul parcărilor, monitorizarea mediului, managementul deșeurilor ș.a.

Platforma Smart City este finanțată de Uniunea Europeană prin Programul „EU4Moldova: Regiuni cheie”, implementat de către PNUD și UNICEF.

Articole similare