Publică un anunț
piatasud.md

Concert de muzică simfonică în inima Capitalei Tineretului

Opere ale celor mai faimoşi compozitori mondiali şi compoziţii ale tinerilor talente din Moldova au răsunat în Piaţa Horelor din Cahul, interpretate de „Chişinău Youth Orchestra”.

Printre tinerii instrumentişti, studenţi ai instituţiilor muzicale din ţară şi de peste hotare, se afla şi Iolanta Eremia, originară din Cahul.

Cei 60 de tineri, timp de câteva ore au oferit celor prezenţi muzică de calitate, interpretată „live” sub cerul liber . Cu toate că un astfel de spectacol se petrece în premieră în oraşul Cahul, foarte puţini orăşeni au venit să admire evoluţia acelor tineri. Cei care nu au reuşit să vină sâmbătă în Piaţa Horelor, mai jos, pot vedea secvenţe de la concert:

Evenimentul face parte din Programul „Cahul – Capitala Naţională a Tineretului 2012” şi este implementat de Asociaţia Muzical – Corală în parteneriat cu Primăria Oraşului Cahul cu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

„Chişinău Youth Orchestra” a fost concepută ca idee acum 2 ani, realizat de Asociaţia Muzical – Corală , Adriano Marian – fondator, director artistic, sub forma unui schimb artistic între tinerii instrumentiști din România și Republica Moldova în cadrul unei orchestre simfonice.

Acești tineri provin de la diverse instituții cu profil muzical din Chișinău precum colegiul Ștefan Neaga, liceele Ciprian Porumbescu și Serghei Rahmaninov, AMTP cât și instituții internaționale cum ar fi Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, Universitatea de Muzică din Viena (AUT), Institutul Muzical-Pedagogic „Mihail Gnesin” din Rusia etc.

Articole similare