Publică un anunț
piatasud.md

Cultura costă! Concertul de Ziua Europei a costat 599 990 lei | DOC

sursa: Nicolae Dandiș, pagina de Facebook
© sursa: Nicolae Dandiș, pagina de Facebook

La data de 9 mai de la ora 20:00, Primăria municipiului Cahul a organizat un concert grandios dedicat Zilei Europei. Evenimentul a avut loc în Piața Independenței din municipiului Cahul.

Irina Rimes și Cristian Porcari au cântat pe scena de Ziua Europei la Cahul, evenimentul fiind moderat de Ion Jalbă.

Potrivit dispoziției 262 din 8 mai 2024 ( publicată pe RAL pe 13 mai 2024) evenimentul a fost organizat: „În contextul susținerii Uniunii Europene prin programul „EU4Culture” și implementării proiectelor „Cahul – Capitala Cultural-Creativă a R. Moldova” și „Cahul Capitala Tineretului – 2024”, având în vedere Planul de acțiuni culturale preconizate spre organizare în anul 2024”.

Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, dispune alocarea sumei de 599 990( cinci sute nouăzeci și nouă mii nouă sute nouăzeci lei) pentru organizarea activităților dedicate Zilei Europei la Cahul – 2024.

Un deviz detaliat, cum spre exemplu în dispoziția pentru organizarea evenimentului „Dialogul Speranței” unde s-au cheltuit alți 129 mii lei, nu au fost publicat.

actelocale.md
actelocale.md

Precizăm că pe 18 mai, tot cu prilejul Zilei Europei, La Cahul va avea loc un alt concert susținut de Baletul Național JOC, anunț făcut de UNICEF Moldova.

Reamintim că Cahul a fost desemnat Capitala Cultural-Creativă a țării, beneficiind de-un grant în valoare de circa 300 mii Euro din partea Uniunii Europene.

Timp de mai bine de un an, în mun Cahul erau preconizate evenimente culturale și nu numai pentru a facilita atingerea obiectivelor strategiei elaborate de către Primăria Cahul.

Pentru implementarea Strategiei Culturale, în cadrul primăriei Cahul va fi creat un serviciu specializat, cu misiunea de a atrage și alte proiecte, finanțări pentru a acoperi financiar cheltuielile prevăzute de strategie.

Petru crearea strategiei Culturale a mun. Cahul au fost cheltuiți în total 30 mii euro, grant din partea programului EU4Culture. Pentru a obține titlul de Capitala Cultural-Creativă a țării și  Grantul de 300 mii euro, mun. Cahul a concurat cu mun. Orhei, care de asemenea a elaborat o strategie de dezvoltare a culturii. 

Articole similare