Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Cum să prepari cea mai gustoasă dulceață de zmeură?!

Cum să prepari cea mai gustoasă dulceață de zmeură?!

Fiind perioada pomițelor, am decis să ne împărtășim cu cea mai eficientă, gustoasă și rapidă rețetă de dulceață de zmeură.

 Având timp liber în weekend, am decis să-mi vizitez prietena, bunica căreia era copleșită în griji gospodărești.

Cu un mare interes am rugat-o să-mi povestească cum prepară ea dulceața de zmeură. După care am mers acasă am preparat-o, și am înțeles că întradevăr este cea mai gustoasă și rapidă dulceață pe care am pregătito vreodată.

Am decis că rețeta bunicăi Parascovia din satul Manta, trebuie să fie cunoscută de toți.

Ingrediente necesare:

1kg zmeură

1kg zahăr

Și multă, multă dragoste

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă împreună un kg de fructe cu un kg de zahăr. Se lasă 1-2 ore după care se pune la fiert la foc mediu. În timp ce dulceața fierbe nu uităm desigur să amestecăm și să strângem spuma. Din moment ce dulceața dă în clocot, o mai ținem 8 minute pe foc după care le punem în borcanele deja sterilizate.

Ideal pentru zilele de iarnă cu o ceașca de ceai aromat alături de cei dragi.

Un secret care îl folosește bunica Parascovia este vasul în care fierbe dulceața. Vasul trebuie sa fie larg și deschis pentru ca lichidul în surplus a dulceței să se evapore.

Deasemenea această rețetă poate fi folosită pentru căpșuni și coacăză.