Publică un anunț
piatasud.md

Doi bărbați originari din s. Manta – amendați pentru pescuit în apele de frontieră //VIDEO

Doi bărbați originari din s. Manta – amendați pentru pescuit în apele de frontieră //VIDEO

Deși este perioada de prohibiție la pește, doi pescari braconieri s-au aventurat pe apele lacului Manta, bazin acvatic situat în zona de responsabilate a Direcției regionale Sud.

Aceștia au fost surprinși de polițiștii de frontieră în timp ce-și ridicau plasa cu pește din lac. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi, 9 aprilie curent.

În timp ce se afla în misiune de seviciu pe direcția localității Crihana Veche, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul a văzut, cu ajutorul mijlocului special de observare, doi bărbați ce pescuiau cu o plasă într-un bazin acvatic din proximitatea localității.
Polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile bărbaților, iar la ieșirea acestora la drumul de acces spre localitate au stopat mijlocul de transport cu care aceștea se deplasau. 

La legitimarea persoanelor s-a stabilit că bărbații, locuitori ai satului Manta, nu se avizaseră pentru accesul în zona de frontieră. În urma verificării mijlocului de transport a fost depistată o plasă de pescuit de formă circulară și aproximativ 10 kg de crap-caras.

Ca urmare, persoanele implicate au fost conduse la subdiviziunea Poliției de Frontieră, fiindu-le întocmite chitanțe de încasare a amenzii în valoare de 600 lei fiecare conform art. 332 al. (1) Cod contravențional al Republicii Moldova.

Totodată, au fost informați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului, care s-au prezentat la SPF Cahul pentru a documenta cazul de pescuit ilicit conform competențelor.

Articole similare