Publică un anunț
piatasud.md

Doi deputați au donat Spitalului din Cahul un concentrator de oxigen //VIDEO

Doi deputați au donat Spitalului din Cahul un concentrator de oxigen //VIDEO

Ion Groza și Igor Grosu au făcut o donație secției COVID-19 a Spitalului raional Cahul un concentrator de oxigen și câteva seturi de echipament de protecție.

„Venim cu o mica contribuție de care foarte mult au nevoie medici noștri și cei infectați. Am făcut lucrul  acesta în mai multe raionale și ținând cont de statistica COVID-ului am văzut că inclusiv la Cahul să venim cu acest gest” a declarat Igor Grosu.

De asemenea, domnul Grosu a menționat că costul aparatului este de circa 19 mii de lei, banii fiind adunați din donații.

„Un mare, mare mulțumesc medicilor, fac un lucru extraordinar, sunt în prima linie și o să-i ajutam de fiecare dată cu ce putem. Ne rugam la Dumnezeu să-i țină, să reziste pentru că acum depinde cât de rezistenți vor fi ei, dar mult depinde și de noi” a puncta Igor Grosu.

Pe de altă parte, Ion Groza a menționat:  „Vin cu o apreciere și mulțumire pentru toți cei care sunt în prima linie aici, la Cahul. Toți care depun efort care au această grijă față de toți cetățenii noștri care sunt afectați de această pandemie. Boala nu are culori politice și nu ține cont de statutul cetățeanului. Trebuie cu toții să ne mobilizăm, să conștientizăm pericolul, să putem susține medicii, sa fim responsabili ca să schimbăm situația spre bine. De noi, cetățenii, depinde cum va evolua această pandemie”.

Donația a recepționată-o Lilia Postolachi, unul dintre medicii care activează în secția COVID-19 a Spitalului raional Cahul.

Potrivit doamnei Postolachi, era nevoie de un astfel de aparat, dat fiind faptul că sunt pacienți a căror stare este grea, pacienți de vârsta a treia care deja au mai multe complicații.

Datele statistice zilei de 25 iunie, privind cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 în raionul Cahul prezintă 271 cazuri active dintre care 10 cazuri noi înregistrate pe 25 iunie. De la începutul epidemiei, în raionul Cahul eu fost înregistrate 670 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

Citește și: Primarul com. Zărnești: Am stat zece zile conectat la aparate

Articole similare