Publică un anunț
piatasud.md

Doi străini și un conațional, documentați pentru falsificarea actelor la PTF Cahul

Doi străini și un conațional, documentați pentru falsificarea actelor la PTF Cahul

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au depistat în fluxul de călători doi cetățeni străini și un conațional, care dețineau asupra lor acte falsificate.

Două incidente au fost consemnate în punctul de trecere a frontierei Cahul. În primul caz este vizat cetățeanul Ucrainei, printre documentele prezentate a fost și permisul de conducere ucrainean. Ca urmare a cercetării amănunțite a documentului, polițiștii de frontieră au constat că este falsificat. Despre cele depistate, străinul nu a putut explica, evitând să comunice cum l-a obținut. Cea de-a doua persoană documentată este cetățean al Republicii Moldova, prezent în punctul de trecere în calitate de pasager la ruta „Moldova-Italia”. Asupra conaționalului s-a descoperit un permis de conducere românesc, cu semne vizibile de falsificare. La audieri, moldoveanul a declarat că documentul a fost cumpărat, prin intermediul unei persoane identificate pe internet.

Încheie șirul ilegalităților un cetățean al Turciei, depistat cu permisul de ședere provizoriu moldovenesc, cu indici de contrafacere. Cazul a fost înregistrat pe sensul de intrare în țară, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. În declarații străinul a menționat că pe căi legale ar fi obținut documentul.
  
În continuare, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. 

Articole similare