Publică un anunț
piatasud.md

Douăzeci de ari acoperiți cu cânepă, depistați și nimiciți în zona de frontieră

Douăzeci de ari acoperiți cu cânepă, depistați și nimiciți în zona de frontieră

Un lan impunător de cânepă a fost descoperit de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud la o distanță de patru kilometri de la linia de frontieră.

Plantația se învecina cu un lan de rapiță, cel din urmă fiind recoltat recent. Unul din lucrători a comunicat că conștient a ocolit terenul respectiv pentru a nu crea vreo defecțiune tehnicii agricole, fără a da vreo importanță sau să anunțe reprezentanții instituției responsabile.

Incidentul a fost înregistrat la 8 iulie a.c. în urma acțiunilor de verificare a unei informații operative, care s-a adeverit a fi corectă potrivit rezultatelor obținute. Astfel că, ofițerii de investigații din DR Sud în comun cu angajații SPF Cișmichioi au depistat o plantație de cânepă de aproximativ 20 ari, pe direcția localităților Cișmichioi (MD) – Dolinscoe (UKR). Plantele de cânepă erau în perioada de maturitate atingând o înălțimea de doi metri.

Din primele cercetări, s-a aflat că ce-i 20 de ari fac parte dintr-un teren agricol mult mai extins care este arendat de către un SRL cu sediul în capitală, iar recent s-a strâns recolta de rapiță. S-a identificat persoana responsabilă, care în timpul audierilor a comunicat că nu este în cunoștință de cauză, fiind dispusă să colaboreze cu polițiștii de frontieră. Directorul firmei a oferit acordul ca plantația să fie nimicită.

Despre cazul dat a fost sesizat inspectoratul de poliție Vulcănești, angajații căruia s-au prezentat la fața locului, preluând examinarea a incidentului conform competențelor instituționale.

Menționăm că, angajații Poliției de Frontieră continuă să întreprindă, în cadrul operaţiunii speciale ”MAC 2019”, acţiuni ferme în vederea combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră

Articole similare