Publică un anunț
piatasud.md

Elena Tanas – decorată cu Ordinul „Credință Patriei”

Elena Tanas – decorată cu Ordinul „Credință Patriei”

Astăzi, 5 aprilie 2024, salvatorii şi pompierii din Republica Moldova celebrează sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului”.

La ceremonia oficială a participat Președintele Republicii Moldovei, doamna Maia Sandu, ministrul Afacerilor Interne, domnul Adrian Efros, conducerea IGSU, precum și veteranii serviciului. În cadrul ceremoniei, Președintele Republicii Moldova a înmânat salvatorilor și pompierilor Distincții de Stat Ordinul „Credință Patriei” clasa I și II, dar și Distincția de Stat Medalia „Meritul Civic”.

Salvatoarea din Cahul, doamna Elena Tanas a fost decorată cu ordinul ”Credință Patriei”.

A salvat oamenii din incendii, a căutat cadavre pe apă, a scos persoane de la adâncime sau aflate la înălțime, a descarcerat persoanele care au fost implicate în accidente rutiere și a evacuat reptile de tot felul. Faceți cunoștință – salvatoarea Elena Tanas.

Ordinul „Credință Patriei” este o distincție de stat din Republica Moldova. În ierarhia priorității este ultimul dintre ordinele de stat ale Republicii Moldova.

”De Ziua Salvatorului, ne exprimăm recunoștința pentru miile de intervenții, operațiuni și misiuni, dar mai ales pentru cele peste 600 de vieți omenești salvate de la începutul anului. Chiar astăzi, 10 echipaje de pompieri au intervenit să stingă incendiul puternic izbucnit la un liceu din capitală. Salvatorii au evacuat în jur de 1900 de copii și angajații școlii, astfel încât victime nu au fost raportate. Vă mulțumim, dragi salvatori, că sunteți mereu la datorie! Le mulțumim familiilor voastre, căci știm că trăiesc întotdeauna cu grijă. Le mulțumim și părinților voștri, care au crescut oameni empatici, cu dragoste față de aproape și cu dorința de a avea grijă de alți oameni”, menționat Președinta.

Articole similare